10 כללים לטיפול זוגי ומשפחתי

10 כללי יסוד  (שנכתבו מטעמי נוחות בלשון זכר אך כמובן מכוונים לכולם) שיעזרו לכם לא לאבד את הראש, להבין למה אתם נכנסים, ולהגיע לייעוץ וטיפול מקצועי:

  1. “תו התקן” :בדקו שהמטפל בעל הסמכה מוכרת בטיפול מטעם “האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי” (או לכל הפחות מטעם “האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה“). הסמכה זו מבטיחה כי המטפלים אליהם פניתם הנם בעלי תואר שני קליני מוכר, ולאחריו עברו תהליך התמקצעות ארוך ומסודר לאורך שנים, שכלל לימודים והתמחות בטיפול, תחת הדרכה ופיקוח מקצועי. שימו לב והזהרו:  באין חקיקה מוסדרת: כל אדם רשאי לעסוק בייעוץ זוגי, גם אם לא עבר תהליך הכשרה ראוי, ולכן הסמכה מוכרת ע”י גופים אלו היא “תו התקן” לטיפול מקצועי.

 

  1. זבנג וגמרנו” : אל תפלו שבי בהבטחות לקסמים ומעשי פלא. טיפול, גם אם הוא קצר, יימשך בממוצע בין 10-20 מפגשים, וכמובן שלא יסתיים תוך 3-4 פגישות. “מרתונים”, “טריאלטונים” ודומיהם, מקדמים בעיקר את חשבונות הבנק של מי שמציע אותם, ולכן שום איש מקצוע רציני לא יציע טיפול בשיטת ה”זבנג וגמרנו”.  שום גמדים לא יגיעו ולא יפתרו בפרק זמן קצר בעיות מורכבות, ולבעיות פשוטות אתם הרי לא זקוקים לייעוץ מקצועי. זכרו שלרוב הדרך שנראית קצרה ומקצרת עלולה להתגלות כארוכה ומייגעת.

 

  1. “כרטיסייה לסדרת טיפולים”: טיפול מתקיים לאורך זמן, אך אין שום סיבה שתתחייבו מראש על מספר פגישות. ההתקדמות וההתחייבות הנה מפגישה לפגישה, כך שבכל שלב תוכלו לבחון האם הטיפול מקדם אותכם ולהחליט בהתאם האם להמשיך ובאיזו תחנה לעצור.

 

  1. טיפול מסובסד : טיפול לא חייב להיות יקר. במרבית הרשויות המקומיות מוצע שירות בתשלום מסובסד ב”תחנות לטיפול זוגי ומשפחתי”. הטיפול ניתן ע”י אנשי מקצוע – מטפלים מוסמכים או בתהליכי הסמכה בטיפול זוגי ומשפחתי.

 

  1. הטיפול ששינה את חיי” : אל תתרשמו מהמלצות אנונימיות באינטרנט, מעולם לא תדעו מי כתב אותן ומה עומד מאחריהן. סמכו על האינטואיציה שלכם בבחירת המטפל שיתאים לכם, ובדקו לאורך השיחות עימו שאתם מרגישים נינוחים, מובנים, וזוכים לאמפתיה, הכלה, וביטחון בטיפול.

 

  1. “שיטה מנצחת” : זיכרו, אין בטיפול “שיטה מנצחת”, אין דרך אחת שמתאימה לכולם כל הזמן. מטפל מנוסה ומיומן, יכיר ויפעיל הרבה יותר מגישה אחת, ויהיה מסוגל להתאים את דרך העבודה הטיפולית למטופלים, על מנת להתמודד באופן יצירתי עם הקשיים העולים בחדר.

 

  1. כבוד השופט” : טיפול אינו “סדרת חינוך” ואינו משמש “בית משפט”. אין בו אשמים, ואין בו ננזפים. המטפל אינו מטיף מוסר ואינו סוג של “סופר נני” שמורה לבן הזוג כיצד לשפר את התנהגותו כלפיכם. מטרת הטיפול הנה לפתח יכולות רגשיות והבנות שיאפשרו קשר המבוסס על תקשורת בוגרת, פתוחה, וישירה. הטיפול מכוון לשיפור היכולת האישית הזוגית והמשפחתית, להתבונן, להבין ולפתור מחלוקות בדרכים שונות, בהן יש מקום והתייחסות לכל הצרכים הרגשיים של כל אחד מבני המשפחה.

 

  1. הקשר כ”פציינט”: הטיפול מכוון למערכת היחסים, וה”פציינט” הוא הקשר הזוגי והמשפחתי. קיימת חשיבות רבה לפגישות המתקיימות בנוכחות שני בני הזוג, לפחות בשלב הראשון. פגישות נפרדות יספקו נקודת מבט חלקית וחסרה באשר לדינמיקה המילולית והלא מילולית שמתקיימת ביניכם. פגישות עם כל אחד מבני הזוג, יתקיימו בעת הצורך, בהמשך, אך הבסיס עליו מושתת הטיפול הוא של עבודה משותפת בחדר.

 

  1. נקודת פתיחה משותפת: המנעו מלהפוך טיפול אישי לטיפול זוגי, ע”י צרוף בן הזוג לתהליך שכבר החל. שני בני הזוג חייבים להרגיש כי המרחב הוא משותף ולאף אחד אין יתרון שנובע מהכרות קודמת עם המטפל. אגב גם למטפל לא פשוט להעביר את האמפתיה שלו מהמטופל לבן הזוג שהצטרף.

 

  1. מתוך הקושי צומח שינוי: טיפול הוא תהליך מורכב ועשוי להציף ברגשות קשים. דאגו לשתף את המטפל בכל מה שאתם מרגישים או הרגשתם בפגישה איתו, לאורך כל התהליך. הדגש הוא על התחושות הפחות נוחות, המבלבלות ואפילו הפוגעות שעולות בחדר ביניכם לבין עצמכם ובין כל אחד מכם מול המטפל. אל תהססו לשאול שאלות, להציף ולברר אמירות או התייחסויות לא מובנות. אל תתקדמו ולו צעד אחד נוסף בטיפול וגם אל תנתקו מגע, לפני שבררתם וליבנתם את תחושותיכם. המפתח  להצלחת התהליך הנו שיח פתוח וישיר על הקשיים.

 

לסיכום, טיפול זוגי הוא הזדמנות ומתנה נפלאה שאתם יכולים להעניק לעצמכם וזה לזה. בשימוש נכון ומקצועי הוא יוביל לשיפור משמעותי באיכות חייכם, ביכולת שלכם להמשיך לצמוח ולהתפתח בתוך הקשר הזוגי והמשפחתי. אל תוותרו על ההזדמנות לתקן, לחזק ולאפשר לעצמכם לאהוב ולהרגיש נאהבים.

בהצלחה!

    שם*

    טלפון*

    דוא"ל

    מקום מגורים


    :מענה 24 שעות ביממה
    072-330-6600

    סיבת הפניה


    למידע נוסף אודות טיפול או ייעוץ זוגי אתם מוזמנים:

    Call Now Button